>Oldenburg: centrum van independent film

>Van 16 tot 20 september is Oldenburg voor de zestiende keer het centrum van de onafhankelijke film. Tijdens het Filmfestival Oldenburg kunnen liefhebbers van zowel Duitse als internationale films zich verheugen op een flink aantal uurtjes eigenwijze cinema.
Het festival, bekend als Duitse tegenhanger van het legendarische Amerikaanse Sundance Filmfestival, presenteert dit jaar ruim vijftig internationale speelfilms, documentaire films en korte films die één ding gemeen hebben: hun vernieuwende en tegendraadse karakter.
Zowel Duitse als internationale filmmakers gebruiken het Filmfestival in de Nedersaksische stad als podium om hun werk aan een schare fijnproevers te presenteren. Johnnie To presenteert er ‘Vengeance’, met de Franse ster Johnny Hallyday. Actrice Katja Flint en regisseuse Nina Grosse zijn aanwezig met ‘Der Verlorene Sohn’, die zijn première achter de tralies beleeft. De gevangenis van Oldenburg is al vier jaar een vaste stek van het festival. Met zijn mooie architectuur, pittoreske straatjes en gezellige stadshaven vormt Oldenburg het ideale decor voor het filmfestival. De universiteitsstad met zijn vele restaurants en knusse cafeetjes ligt op maar 60 kilometer van Nederland. www.filmfest-oldenburg.de

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.