>Tentoonstelling Felix-Nussbaum Huis

>Het Felix-Nussbaum-huis in Osnabrück is van binnen en van buiten een bijzonderheid.
Sinds mei toont een nieuw ingerichte permanente tentoonstelling ‘Felix Nussbaum – der Maler’ de bijzondere schilderijen en grafieken van de in 1944 in Auschwitz vermoorde kunstenaar.
Behalve de unieke kunstwerken van de Joodse schilder is het vooral de eigenzinnige architectuur van het Felix-Nussbaum-huis, die een bezoek tot een buitengewone vorm van kunstbeleving in Osnabrück maakt. De licht hellende vloeren, scheve muren, vensters zonder rechte hoeken en deels transparante plafonds wekken doorlopend verwarring op. Behalve de Nussbaum-collectie bestaat het museumbestand uit werken van andere grote kunstenaars als Heinrich Assmann, Josef Wedewer, Xaver Fuhr en Luigi Malipiero. Het Felix-Nussbaum-huis is ontworpen door Daniel Libeskind. De beroemde architect tekende eveneens voor het Joodse museum in Berlijn en maakte het winnende ontwerp voor de wederopbouw van Ground Zero in New York.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.