>Tentoonstelling over ruimtevaart

>Om te laten zien wat ruimtevaart betekent voor ons dagelijks leven, komt de tentoonstelling ‘Ruimtevaart in Nederland’ naar Planetron Cinedome in Dwingeloo. De tentoonstelling is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart (NIVR) en bestaat uit drie ruimtecapsules die informatie geven over de Nederlandse ruimtevaart. Via 16 monitoren in de capsules kunnen jong en oud in talrijke films van 2 a 3 minuten de ontwikkelingen in de ruimtevaart op de voet volgen. De tentoonstelling is tot 21 augustus in Planetron Cinedome te bezichtigen. Iedereen in Nederland heeft profijt van de ruimtevaart. Op veel gebieden zoals communicatie, navigatie, weerkunde, astronomie en fysica, is de invloed van ruimtevaart dagelijks merkbaar. Door ruimtevaart worden veel nieuwe geavanceerde producten ontwikkeld die het dagelijks leven veraangenamen en bijvoorbeeld in de gezondheidszorg nieuwe levensreddende acties mogelijk maken. De beelden van de Olympische Spelen afgelopen zomer op ons scherm, mobiel bellen, het navigatiesysteem in de auto, het dagelijkse weerbericht: het is allemaal mogelijk dankzij ruimtevaart.
2009 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal jaar van de Sterrenkunde. In dit jaar wordt herdacht dat de telescoop als astronomisch instrument haar intrede deed. In het jaar 2009 worden ook twee belangrijke ESA satellieten gelanceerd: GOCE en de Herschel ruimtelescoop met daarin het Nederlandse HIFI instrument. Nederland speelt in elk van deze projecten een belangrijke rol.
Praktische informatie:
Tot 21 augustus is de tentoonstelling te bezichtigen in Planetron Cinedome in Dwingeloo. Openingstijden: maandag – zaterdag: 10.00 – 17.30 uur; zondag: 12.00 – 17.30 uur Adres: Drift 11b, 7991 AA Dwingeloo Meer weten? Kijk op: www.planetron.nl, www.nivr.nl en/of www.ruimtevaartjaar.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.