>Toerisme Taiwain overleeft tyfoon

>Begin deze week raasde de tyfoon Morakot over Zuidoost-Azië, waarbij ook bepaalde gebieden in het zuiden van Taiwan geteisterd werden met overstromingen en aardverschuivingen. Morakot was de heftigste tyfoon in de afgelopen vijftig jaar. De Taiwan Tourism Board meldt dat de populaire bezienswaardigheden van Taiwan geen beschadigingen opgelopen hebben. Het internationale vliegverkeer van en naar Taiwan gaat ook op normale voet verder en de infrastructuur is grotendeels onaangetast. Taiwan kan hierdoor relatief snel weer alle activiteiten hervatten. Morakot was de heftigste tyfoon in Taiwan in de afgelopen vijftig jaar. “Populaire toeristische gebieden zoals Taroko Gorge, Kending, Sun Moon Lake, de culturele hoofdstad Tainan en de havenstad Kaohsiung hebben geen hinder ondervonden van Morakot”, zo meldt de Taiwan Tourism Bureau. Het noorden van Taiwan, inclusief de toeristische highlights Taipei 101 en Yeliu Geopark, is sowieso geheel intact gebleven. Alle activiteiten gepland voor aankomende periode zullen gewoon doorgaan. De wegen en trainrails die het meeste beschadigd zijn in Taiwan, zijn gelegen in de minder toeristische gebieden. Alleen de wegen richting het “Alishan Forest” hebben enige hinder ondervonden aan de tyfoon. www.thb.gov.tw, www.nunaartaiwan.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.