>Top 10 van Europese eilanden

>

>Top 10 van Europese eilanden 13Mallorca.

De hotelprijsvergelijker www.trivago.nl heeft een top 10 gemaakt van de meest favoriete Europese eilanden op basis van boekingsgegevens.

1. Mallorca
Mallorca hoort bij de Spaanse eilandengroep Balearen en is het meest geliefde eiland. Het is berucht om zijn spannende nachtleven in de vele nachtclubs en bars, vooral in Playa de Palma en El Arenal.
2. Gran Canaria
200 kilometer voor de kust van West-Afrika ligt het Spaanse Gran Canaria dat dankzij de vele verschillende klimaatzones ook vaak als minicontinent omschreven wordt.
3. Rhodos
Het eiland Rhodos behoort tot de Griekse eilandengroep Dodekanesos en biedt als belangrijke vakantieregio alles wat het tot een droomeiland maakt.
4. Tenerife
Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden. De bezoeker vindt er een afwisselend landschap; de met bloemen begroeide hellingen, dennenbossen en rotsformaties zijn slechts een aantal bezienswaardigheden waar Tenerife rijk aan is.
5. Ibiza
Ibiza, onderdeel van de Balearen, is bekend als plek voor vrijdenkers en wordt wereldwijd gezien als hotspot van de clubscene.
6. Fuerteventura
Fuerteventura is dankzij de sterke wind ideaal voor watersportliefhebbers. Of het nu om zeilers, surfers of windsurfers gaat, hier vindt de watersporter alles wat zijn hartje begeert.
7. Corfu
Corfu, in de klassieke oudheid door Homer als paradijs bezongen, is een van de meest populaire Griekse eilanden. Vanwege de weelderige vegetatie wordt het ook wel “het groene eiland” genoemd.
8. Lanzarote
Lanzarote is op het eerste gezicht een dor eiland dat sterk door zijn vulkanische ontstaansgeschiedenis gevormd is. Wie echter beter kijkt vindt indrukwekkende bezienswaardigheden. In nationaal park Timanfaya kunnen vakantiegangers de vulkanische oorsprong van het eiland van dichtbij beleven.
9. Menorca
Menorca is het op een na grootste eiland van eilandengroep de Balearen. Naast de gebruikelijke voorzieningen voor zonaanbidders en ontspanningszoekers biedt het eiland ook een gevarieerd terrein voor amateurarcheologen; grottenstelsels, oude ruïnes en talrijke opgravingen zijn uitnodigend voor het maken van interessante excursies.
10. Santorini
Het Griekse eiland Santorini is ontstaan door enorme vulkaanuitbarstingen die een spectaculair landschap hebben gevormd. Typisch voor Santorini zijn de in de rotsen gebouwde dorpen met hun sneeuwwitte huizen en blauwe koepels.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.