>Via Culinaria door Duitsland

>In zowel de stad als in de regio SalzburgerLand kan er volop worden genoten langs de zeven routes van de nieuwe “Via Culinaria”. Deze culinaire routes voor fijnproevers, zoetekauwen, visliefhebbers, vleesfans, gezelligheidsdieren, kaasfreaks, bierproevers en liefhebbers van een borrel leiden door de vakantieregio’s rondom Salzburg. Aan de route liggen 65 sterrenrestaurants, waarvan 13 met Michelin ster, 21 almen en boerderijen, 14 banketbakkers, 36 levensmiddelenproducenten en 21 originele horecabedrijven met regionale keuken. Aan culinaire hoogtepunten dus geen gebrek. Het proeven van lokale specialiteiten hoort bij de vakantie als foto’s maken of het schrijven van ansichtkaarten. Beleef een romantisch diner onder de prachtige kastanjebomen en geniet van een gezellige zondagmiddag met koffie en apfelstrudel. Proef de heerlijke kazen op een kaasproeverij en picknick tijdens een uitgebreide wandeling in de bergen. De zeven culinaire routes voeren dwars door stad en land Salzburger en zijn zeer geschikt voor ambitieuze fijnproevers. Wie meer van gezelligheid houdt en van variatie in het menu, die kan bijvoorbeeld van de “culinaire route voor visliefhebbers” overstappen op de “culinaire route voor kaasfreaks” of op de “culinaire route voor zoetekauwen” of smikkelt zich een weg door een regio naar keuze. In willekeurige volgorde, afhankelijk van de tijd van de dag of het jaargetijde en persoonlijke voorkeuren. www.via-culinaria.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.