>VVV’s beleven drukke zomer

>Uit rondvraag van VVV Nederland onder VVV’s in heel Nederland blijkt dat er alom tevredenheid heerst over het verloop van de zomer. Het is over het algemeen drukker aan de balie dan in voorgaande jaren. Mogelijk dat het goede zomerweer en de recessie daarop van invloed zijn. Wandelen is voor veel Nederlanders nog steeds een belangrijke activiteit, maar opvallend is dit jaar de grote vraag naar fietsroutes. Met name de nieuwe Falk-VVV fietskaart met het knooppuntennetwerk is een veel gekocht artikel.
Hoewel het inwinnen van informatie en het reserveren van accommodaties via het internet (onder andere via de talloze VVV websites) gemeengoed is, weten toeristen de weg naar de VVV ter plaatse nog altijd prima te vinden. Onder andere in Wijk aan Zee is het dit jaar veel drukker aan de VVV-balie. “In vergelijking met vorig jaar zijn er veel meer Nederlanders die korte vakanties ondernemen”, aldus een medewerker van de VVV IJmond Noord. Ook VVV’s in veel andere plaatsen constateren aan de balie een toenemend aantal bezoekers, met name dagjesmensen. Verder is op veel plaatsen een stijging van het aantal Duitsers en Belgen zichtbaar, terwijl het aantal Amerikanen en Britten dat zich meldt bij de VVV-balie juist is afgenomen. “Dat het drukker is aan de balie komt niet persé door de oproep van Staatssecretaris Heemskerk eerder dit jaar”, denkt Martin Perez van de VVV in Rotterdam. De toename wordt eerder toegeschreven aan de recessie, het fraaie zomerweer en aan het feit dat in de media veel meer aandacht is besteed aan vakantie in eigen land.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.