>Watervallen in Belgische kasteeltuin

>De kasteeltuinen van Annevoie zijn een begrip in België maar ook tot ver over de grenzen. De bekendheid danken ze vooral aan de ongeveer 50 fonteinen en watervallen die door het 20 ha grote park staan verspreid. Het is dus niet alleen heerlijk om er te genieten van het groen van beukhagen en eeuwenoude bomen maar ook om er verrast te worden door het kabbelende water. Vlakbij ligt de Abdij van Maredsous waar zeer veel bewegwijzerde wandelroutes omheen liggen. Annevoie en Maredsous vormen een goede combinatie voor een dagje op stap. Met herfstkleuren op de koop toe.
Tien kilometer verderop ligt de vallei van de Molignée waar je bijvoorbeeld in de Abdij van Maredsous van een kloosterachtig maaltje kunt genieten (abdijbier, abdijkaas en abdijbrood) en een korte of lange wandeling kunt maken. Vanaf het terrein van Maredsous lopen diverse bewegwijzerde wandelingen door de bossen en de velden.
Info: Attractiegids met o.a. Annevoie en Maredsous is tegen betaling van porto- en administratiekosten beschikbaar bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 (0,45€ pm), [email protected] en zie sites www.belgie-toerisme.be, www.annevoie.be, www.tourisme.maredsous.be.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.