>24 uur tekenen in stripmuseum

>>24 uur tekenen in stripmuseum 9Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt wereldwijd de ‘24 Hour Comics Day’ plaats. Ook in Het Nederlands Stripmuseum Groningen zullen uitgeslapen striptekenaars zich verzamelen en proberen om binnen 24 uur een stripverhaal te bedenken en te tekenen. Zowel amateurs als profs kunnen zich inschrijven. Overal ter wereld gaan jonge en oudere striptekenaars in dit weekend deze uitdaging aan.
Het Nederlands Stripmuseum Groningen is in het eerste weekend van oktober dé plaats waar striptekenaars terecht kunnen om mee te doen aan de ’24 Hour Comics Day’. Iedereen die van striptekenen houdt kan zich opgeven en hier aanschuiven om de uitdaging met duizenden deelnemers van over de hele wereld aan te gaan. Om 11.00 uur begint dit internationale evenement, dat een etmaal zal duren. Als de 24 uur erop zit is het de bedoeling dat alle deelnemers een stripverhaal van 24 pagina’s bedacht en uitgetekend hebben. Een megaprestatie als men bedenkt dat een ervaren striptekenaar normaal één dag of zelfs langer over één pagina doet. Zowel volwassenen als kinderen die denken dat dit hem of haar gaat lukken kunnen zich bij Het Nederlands Stripmuseum Groningen (Westerhaven 71, Groningen) opgeven voor deelname aan de ’24 Hour Comics Day’. Dit kan via info@stripmuseumgroningen.nl. Meer informatie staat ook op www.24hourcomicsday.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.