>Carl Denig test historisch materiaal

>Carl Denig gaat in samenwerking met het blad Op Pad, tenten en slaapzakken testen in de Cairngorms in Schotland. Tijdens een trektocht van een aantal dagen worden oude Carl Denig slaapzakken en tenten uitgeprobeerd en vergeleken met de moderne producten van nu. Het gaat hierbij onder andere om tenten van voor de oorlog. De test wordt deze winter uitgevoerd onder zware omstandigheden in de Schotse hooglanden.

Regelmatig krijgt Carl Denig mailtjes binnen van mensen die nog steeds enthousiast verhalen over hun Carl Denig tent en/of slaapzak van weleer. Zelfs vooroorlogse Denig artikelen zijn soms nu nog in gebruik. De tenten werden vroeger gemaakt van Egyptisch katoen, een zwaar materiaal. Tegenwoordig wordt voor tenten het lichtgewicht ribstop nylon gebruikt. Slaapzakken worden nu gemaakt van een kunststof tijk, vroeger was dat nog duvette (katoen). Carl Denig wil samen met Op Pad testen wat de verschillen zijn en wat de technische vooruitgang is van de tenten en slaapzakken, of dat juist de kwaliteit van vroeger nog steeds uitstekend is.

Carl Denig roept gebruikers van Denig tenten op om hun oude slaapzakken en tenten beschikbaar te stellen voor deze test. Mensen kunnen hun spullen aanmelden via oud-nieuw@denig.nl. Er zijn een aantal plaatsen beschikbaar in het testteam voor degenen die hun tenten hebben aangemeld. Voorwaarde voor deelname is een goede conditie want er wordt gemiddeld 20 km per dag gelopen in slechte weersomstandigheden. Iedereen die spullen inzendt wordt daarom allereerst gescreend. Potentiële kanshebbers krijgen vervolgens een uitnodiging voor een conditietest. Op basis van deze test worden de uiteindelijke deelnemers geselcteerd. De conditietest vindt plaats in Outdoor Valley in Bergschenhoek. Naast een plaats in het team ontvangen de inzendingen waarvan de producten zijn geselecteerd voor de test, een gratis jaarabonnement van Op Pad.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.