>Chinees lichtfeest in dierenpark

>Dierenpark Emmen presenteert dit najaar: ‘China Festival of Lights’, een traditioneel lichtspektakel dat volgens de organisatoren nog niet eerder in Europa is vertoond. Het evenement is geïnspireerd op een oeroude traditie rond het Chinese Nieuwjaar. Meer dan dertig kleurrijke, imposante lampionnen en lichtsculpturen zullen oprijzen temidden van de dierenverblijven. Hét onbetwiste pronkstuk is de draak die symbool staat voor voorspoed en geluk. De lengte van een volwassen mens verbleekt bij de proporties van dit mythische wezen, dat maar liefst 6 meter hoog en 100 meter lang is. De komende weken wordt hard gewerkt om de bouwwerken van tijgers, pandaberen en een indrukwekkende draak op tijd af te krijgen, want vanaf 10 november zal Dierenpark Emmen haar deuren in de avonduren openstellen voor publiek. Vanaf dat moment is jong en oud welkom om de betoverende lichtzee te komen aanschouwen. Fred Assen, Stichting China en Noord-Nederland: “Vorig jaar introduceerde het dierenpark het uiterst succesvolle evenement Winterlicht. Dit jaar bieden we bezoekers iets dat hun verwachtingen ongetwijfeld overtreft.” Het dierenpark heeft de ambitie om uit te groeien naar een belevingspark dat natuur en cultuur met elkaar laat versmelten. “Met het unieke China Festival of Lights laten we bezoekers ervaren wat we daarmee bedoelen. Een reis naar China is niet voor iedereen weggelegd. Naar Emmen gelukkig wel.”
Omdat het Chinese licht- en cultuurspektakel uniek en voor het eerst in Europa te zien is, zijn Dierenpark Emmen en Endemol Nederland een samenwerking aangegaan voor een grote communicatiecampagne die zich richt op Nederland en Duitsland.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.