>Curieuze reisklachten voor rechter

>Rechters moeten zich steeds vaker bezighouden met bizarre klachten van vakantiegangers. Klachten over té veel lokale bevolking op het strand, snurkende buren en een onbevlekte ontvangenis schijnen dagelijkse bezigheden te zijn.

Een Nederlands gezin claimde de meerkosten van de reisorganisatie, nadat deze waren gemaakt in verband met een verhuizing naar een ander resort. Dat deze verhuizing min of meer noodzakelijk was, omdat de dochter des huizes, systematisch alle obers van het vorige resort had afgewerkt en zij hiervoor ook nog eens ontslagen waren, vergaten ze in hun brief te vermelden.

Een Duits stel was ontstemd over de inheemse bevolking, die eveneens op het strand van Mauritius aan het zonnen was. Hun bedrukte vakantievreugde wilden ze herstellen voor het gerecht. De rechtbank zag in aanwezigheid van de inheemse bevolking echter geen probleem en verworp de aanklacht.

Een Zweedse vakantieganger verlangde een schadevergoeding, omdat in de vakantie catalogus werd geadverteerd met een toilet. De eiser trof ter plekke echter een kakhuis aan. Zijn klacht werd door de rechtbank van Hamburg afgewezen op grond van het feit dat een modern toilet op het platteland niet altijd voorhanden is. Daarom werd de term ‘WC’ opzettelijk niet gebruikt. En een kakhuis, is in feite ook een toilet.

De dagelijkse gebeden van de Muezzin vanaf de naburige minaret beviel één Duitse toerist zo slecht dat zij de rechter inschakelde wegens het vermeende gebrek. Volgens de rechtbank van Düsseldorf was de gebruikelijke oproep tot het gebed allesbehalve ondraaglijk en verwierp de zaak.

Een toerist onderweg naar Zuid-Afrika werd tijdens zijn vlucht gratis getrakteerd op een snurkend concert van zijn buurman. Omdat dit ondraaglijk voor hem was, verlangde hij van de luchtvaartmaatschappij een schadevergoeding. De rechter in Frankfurt bevond echter dat het geluid omschreven kan worden als louter ongemak, waar ook een passagier uit de business class last van kan hebben.

Ongelofelijk lijkt het verhaal van een Poolse moeder die streefde naar een compensatie voor de geleden schade. Haar dochter kwam zwanger thuis van een vakantie in Egypte. De schuld lag volgens hun bij een met sperma besmet zwembad. Maar de meest bijzondere is die van een Britse vakantieganger. Hij heeft een schadevergoeding ontvangen, omdat er teveel Duitse toeristen in het geboekte hotel verbleven. (Deze lijst is samengesteld door HolidayCheck)

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.