>Expositie over brieven Van Gogh

>Koningin Beatrix verricht woensdag 7 oktober in het Van Gogh Museum te Amsterdam de opening van de tentoonstelling ‘Van Goghs brieven, De kunstenaar aan het woord’. De expositie geeft een beeld van de schilder als briefschrijver en kunstenaar. Citaten uit zijn brieven leiden de bezoekers langs zijn schilderijen en die van tijdgenoten en geven inzicht in Van Goghs opvattingen over kunst en kunstenaarschap.
De tentoonstelling wordt georganiseerd ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe internationale uitgave van de volledige briefwisseling van Vincent van Gogh. Deze wetenschappelijke editie, die zowel in boekvorm als digitaal zal verschijnen, is het resultaat van 15 jaar onderzoek naar de brieven door het Van Gogh Museum en het Huygens Instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Vincent van Gogh (1853 – 1890) liet de wereld intrigerende correspondentie na. Van de 902 overgebleven brieven zijn er 820 door en 80 aan Van Gogh geschreven. Zij vertellen het verhaal van zijn bewogen leven, van zijn hechte band met zijn broer en vertrouweling Theo, en van de ontwikkeling van zijn werk.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.