>Expositie over koninklijke waaiers

>Prinses Máxima opent vrijdagmiddag 16 oktober in Paleis Het Loo te Apeldoorn de tentoonstellingen ‘Ontvouwen Schoonheid. Koninklijke waaiers op Paleis Het Loo’ en ‘Oranje in Miniatuur. Vier eeuwen portretminiaturen van het Huis van Oranje’. De tentoonstellingen vormen een tweeluik van verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. Waaiers waren tot het midden van de vorige eeuw een vast onderdeel van de hofetiquette. Vooral op gala-avonden, bij staatsbanketten en ceremoniële gelegenheden speelde de waaier een belangrijke rol. De verzameling koninklijke waaiers beslaat een periode van circa 1720 tot 1937 en bevat met name exemplaren van de Koninginnen Emma en Wilhelmina. ‘Oranje in Miniatuur’ laat een overzicht van de mooiste portretminiaturen van vier eeuwen Oranjes zien. Het oudste exemplaar is een portretje van Prins Maurits uit 1619, het meest recente een reeks kinderportretjes van Koningin Beatrix en haar zusters.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.