>Golden Earring in Madurodam

>Vanaf vrijdag 18 september om 12.30 uur is de Golden Earring te zien en te horen op Madurodams eigen popfestival. In aanwezigheid van Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, onthullen Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk
een maquette van hun eigen concert in de Haagse miniatuurstad. Op een afgeladen festivalterrein juicht een miniatuur mensenmassa de bandleden toe en danst mee op de muziek. Via een drietal schermen met beelden van de band kan het concert gevolgd worden. Parkbezoekers kunnen door middel van een knop een keuze maken uit drie nummer 1-hits: ‘When the lady smiles’, ‘Radar love’ en ‘Twilight zone’. De Golden Earring is in 1961 in Den Haag opgericht door George Kooymans en Rinus Gerritsen als de Tornado’s. In 1963 is dit veranderd in Golden Earrings. In 1969 vervalt de ‘s’ en ontstaat de naam Golden Earring. Rond die tijd treden Barry Hay en Cesar Zuiderwijk toe tot de band en krijgt de band zijn huidige samenstelling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.