>Ierland viert 250 jaar Guinness

>Ierland viert feest. Op 24 september is het precies 250 jaar geleden dat Arthur Guinness startte met het produceren van zijn wereldberoemde bier. Deze heugelijke gebeurtenis, Arthur’s Day, gaat in thuishaven Dublin gepaard met optredens van internationale artiesten. Ook buiten Ierland worden er volop festiviteiten georganiseerd ter ere van Arthur Guinness.
Arthur Guinness begon in 1759 met het brouwen van zijn succesbier in St. James Gate, Dublin. En niet alleen dat. Hij zette zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven in Dublin. Deze traditie wordt geheel in lijn met het credo ‘Guinness is good for you’ voortgezet.
Om het 250 jarig bestaan van het oer-Ierse merk te vieren worden grootschalige festiviteiten georganiseerd, met als klapper een muziekspektakel in Guinness’ thuishaven St. James Gate in Dublin. Internationale artiesten als Estelle, Kasabian en Razorlight spelen op donderdag 24 september de sterren van de hemel in het hart van de Guinness brouwerij. Om 18.00 uur gaat het eerste optreden van start in Dublin – en elders op de wereld. Van spectaculaire evenementen in steden als New York en Kuala Lumpur tot knusse feestjes in locale pubs: Arthur’s Day wordt in meer dan 150 landen gevierd.
Tussen 16 en 31 oktober vindt het grootste culturele festival van Noord-Ierland plaats in Belfast: het Ulster Bank Belfast Festival at Queen’s. Met optredens van internationale beroemdheden zoals misdaadschrijver Ian Rankin, de Russische dirigent Valery Gergiev en onze eigen Hans Teeuwen.
Maar ook in Cork – een relaxte stad aan de zuidkust van Ierland –is het feest. Iedere muziekliefhebber moet hier zijn tussen 23 en 26 oktober, want dan swingen de straten van de stad op de tonen van Bebop, Trad, Dixieland, swing en free form Jazz tijdens het Guinness Cork Jazz Festival.
Dit najaar is de uitgelezen kans om de prachtige natuur, ambiance en gastronomie van Ierland te combineren met een wervelend festival. Tijdelijk vliegt u al vanaf 45 euro inclusief belasting & toeslagen met Aer Lingus naar Dublin of Cork. www.ierland.nl. Of www.guinness.com. / www.corkjazzfestival.com / www.belfastfestival.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.