>Istanbul in 2010 Culturele Hoofdstad

>

>Istanbul in 2010 Culturele Hoofdstad 9Istanbul by night.

Komend jaar staat werkelijk alles in Istanbul in het teken van kunst en cultuur. De Europese Unie heeft de stad op de grens van Europa en Azië uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2010 en die kans laat Istanbul niet onbenut. Het toch al brede culturele aanbod van muziek-, theater- en filmfestivals is speciaal voor deze gelegenheid aangevuld met concerten, tentoonstellingen en workshops. Turkije specialist Corendon, die Istanbul op de kaart zette als citytripbestemming en jaarlijks 15.000 Nederlanders kennis laat maken met de stad, verwacht dat hierdoor in 2010 nog meer Nederlanders het vroegere Constantinopel gaan bezoeken.
Istanbul is niet voor niets een veelgeboekte citytrip. Het is een stad met een rijke historie, een smeltkroes van verschillende beschavingen. Die geschiedenis vormt het uitgangspunt van het indrukwekkende cultuurprogramma van 2010. Van karakteristieke, antieke panden die dienstdoen als cultuurcentrum tot een tour-met-helm door het archeologiemuseum in aanbouw. Van muziek en theater tot literatuur en film. Ook voor wie even bij wil komen van zoveel cultuur zijn er opties genoeg: winkelen, uit eten, dansen of ontspannen in de hamam.
Corendon biedt op donderdag en zondag vluchten aan naar Istanbul, vanaf 1 november wordt dat vanwege de toenemende vraag vier maal per week op donderdag, vrijdag, zondag en dinsdag. www.corendon.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.