>Nieuw: Männermobil op beurs

>Een modulaire caravan, een Männermobil, een caravan met hefbed: drie voorbeelden van het bijzondere nieuws dat vorige week debuteerde op de Caravan Salon in Düsseldorf en van 15 t/m 21 oktober op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht staat. “Het is ieder jaar weer spannend” zegt Saskia Poulissen, Project Manager van de KCJ, na haar bezoek aan de Salon, “omdat je weet dat al het wereldnieuws een maand later in Utrecht door heel Nederland is te bewonderen.”
Welke noviteiten zijn haar het meest in het oog gesprongen? “Een vondst vind ik de modulaire caravans en campers. De klant koopt iets wat weinig meer is dan een huls – zelfs zonder ramen – voor weinig geld en kiest zelf de modules waarmee hij die opbouwt. Daarbij bepalen het budget, de voorkeuren en de smaak van de klant het uiteindelijke resultaat. En de keuzevrijheid is erg groot. Zo kan hij de toiletruimte inrichten met niet meer dan een chemisch toilet maar ook besluiten een volledige wellness douchecabine te nemen. Ik vind dat bijzonder. Zo heeft iedere kampeerder straks zijn eigen unieke caravan of camper.”
“Een misschien wat minder serieus concept, maar een waarvan ik zeker weet dat de bezoekers er in Utrecht in drommen omheen zullen staan is de Männermobil – Mannenwagen,” vertelt Saskia. “De ultieme mannendroom op wielen. Uiteraard ontbreekt de bar met biertap niet, en zijn de belangrijkste keukenapparaten een magnetron en een gigantische grill. Een dakterras, pokertafel, dartbord en twee enorme tv-schermen maken het af. Volledig over the top natuurlijk, maar dat maakt het juist zo leuk om te zien.”
“Praktischer is de eerste caravan met hefbed,” gaat ze verder. ”Overdag lijkt het bed net het plafond, ’s avonds kun je het laten zakken en heb je een tweepersoons bed. Zo verdubbel je de capaciteit van een relatief kleine caravan. Erg slim.” “Deze trend zie je ook bij de compacte kampeerauto’s. Ik heb er eén gezien met een bed in het midden dat je overdag omhoog doet waardoor je onverwacht veel leefruimte hebt”.
hebben.” www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.