>Stukje Amsterdam in New York

>New Amsterdam Village in hartje New York is van 4 tot en met 14 september de plaats waar traditie én innovatie in de agrarische productie en handel centraal staan. Het Hollandse dorp bestaat natuurlijk uit een molen, 12 traditionele grachtenpanden met winkels met oerhollandse producten, maar ook de innovatieve modeltuinbouwkas. New Amsterdam Village wordt geopend door de Nederlandse ambassadeur Reneé Jones-Bos.

New Amsterdam Village staat gedurende de hele week ‘New York 400’ in Bowling Green Park. De grachtenpanden met de winkels laten typisch Nederlandse producten zien; van klompenmaken en glasblazer tot poffertjes, bloemen, bollen en kaas. Zij symboliseren de traditie. Daarnaast staat de modelkas van de innovatieve Nederlandse tuinbouwsector. Deze modelkas laat zien dat je op een duurzame wijze groenten- en bloemen kunt telen maar ook energie kan leveren. Een model van de elektriciteitsproducerende kas is te bezichtigen in de kas.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.