>Websites over Alkmaar

>Tijdens de Open Monumentendag in Alkmaar, zaterdag 12 september 2009, is de lancering van de nieuwe website www.sprekendegevelsalkmaar.nl en voor de buitenlandse gasten www.livinghistoryalkmaar.nl. De website is een samenwerking tussen de Gemeente Alkmaar en VVV Noord-Hollands Schiereiland Midden. Op de website wordt U meegenomen naar het leven in Alkmaar vanaf de 16e eeuw met spannende verhalen van de inwoners van toen. De verhalen worden aangevuld met prachtige foto’s van de monumenten en met filmpjes waarin de verhalen van Alkmaar verteld worden. De website is uitgevoerd in 6 talen om de gasten uit binnen- en buitenland kennis te laten maken met de rijke historie van Alkmaar. Tijdens de Open Monumentendag in Alkmaar wordt ook de ‘Living History Monumentenroute’ uitgevoerd. Bij een aantal monumenten worden door middel van toneelstukjes de spannende korte verhalen opgevoerd. De route biedt van 12:00 tot 16:00 uur elk half uur een gratis toneelspel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.