>Zeven bijzondere overnachtingen

>Wie altijd al fantaseerde over een ongebruikelijke hotelovernachting kan zijn geluk op in themahotels. HolidayCheck heeft zeven van de opvallendste hotels geselecteerd:
1. De Havenkraan (Nederland)
De ‘Havenkraan van Harlingen’ bevindt zich in een opgeknapte hijskraan. De cabine is verbouwd tot een hotelkamer, maar is immer nog actief. De hotelgast kan de kraan in beweging zetten en zo zelf het uitzicht over het vissersdorp bepalen. HolidayCheck gebruiker Chris is enthousiast: “Perfect! Elegant en smaakvol ingericht met veel oog voor detail. Alles is te bedienen via een kleine monitor naast het bed. In één woord: bijzonder”.

2.Grottenhotel (Tunesië)Het ‘Hotel Marhala’ is letterlijk ondergronds. Het bevindt zich namelijk in meerdere grotten onder de grond. “Wie zin heeft in een authentieke, enigszins avontuurlijke ervaring (in positieve zin!), is in het Marhala Hotel op de juiste plek”, meldt Holidaychecker Frank-Michael.

3. Gevangenishotel (Zwitserland)
Hoe het is om achter tralies te slapen, ervaart men in het ‘Jailhotel Löwengraben’ in Luzern. Avontuur, opwinding en spanning tegelijk. De voormalige gevangenis doet sinds 1998 dienst als hotel. Helemaal in de trant van de gevangenis is er zelfs nachtkledij in gevangenisstijl. HolidayCheck gebruiker Mark: “Wie voor één of twee nachten een hotel in het hart van Luzern zoekt, een leuk hotel-concept waardeert tegen een vriendelijke kamerprijs, is hier aan het juiste adres.”

4. Vliegtuighotel (Zweden)
Dat men in een vliegtuig niet bijzonder goed kan slapen, weet iedereen. In het ‘Jumbo Hostel’ in Stockholm is dat echter anders. De afgekeurde Boeing 747-200 biedt voldoende plaats en comfort. Wie er altijd van heeft gedroomd om piloot te worden, kan zelfs in de cockpit overnachten.

5. Boomhuthotel (Duitsland)
Slapen in de top van een boom. Deze droom wordt vervuld in het ‘Boomhuthotel Solling’ in Uslar. HolidayCheck gebruiker Lotta zwijmelt: “een nacht in een boomhut is een kinderdroom die werkelijkheid werd”.

6. Iglohotel (Zwitserland)
Leven zoals de eskimo’s, het is mogelijk in het iglodorp in Engelberg. U kunt er zelfs uw eigen iglo bouwen. “De architectuur en alles wat het dorp tot een iglodorp maakt bestaat uit ijs, tot de kleinste details! Simpelweg een magnifiek bouwwerk!!”, schrijft HolidayCheck gebruiker Daniela.

7. Onderwaterhotel (USA)
Naar het boek van Jules Vernes ‘20.000 mijlen onder de oceaan’ bevindt de ‘Jules Undersea Lodge’ in Florida zich twaalf meter onder het wateroppervlak. De grote ramen van het hotel geven een uitzicht op de wonderlijke onderwaterwereld. Doordat er geen directe verbinding naar boven is, moet u door te duiken in- en uitchecken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.