>Ballonvaarten over ijskoud Lapland

>Ballonvaarders uit heel Europa verzamelen zich in februari 2010 weer in Levi – een plaats in het noorden van Lapland op zo’n 250 km van de poolcirkel. Voor het vierde achtereenvolgende jaar worden daar de internationale heteluchtballon avonturen georganiseerd van 10 – 18 februari. Dit jaar mogen voor het eerst betalende passagiers mee voor een anderhalf uur durend vlucht over het met sneeuw bedekte landschap.
Het initiatief van deze jaarlijkse tochten ligt bij twee Nederlanders: Ton Kurvers en Hendrik ten Kate. Zij putten inspiratie uit de 19e eeuwse Zweedse ontdekkingsreiziger Salomon Andrée die in 1897 een poging deed om de noordpool te bereiken in een met waterstof gevulde luchtballon. Deze poging mislukte. Nu komen er ieder jaar teams uit Nederland, België, Engeland, Spanje, Duitsland, Rusland en Finland om over het indrukwekkende landschap te vliegen.
Passagiers kunnen volgend jaar meevliegen: men helpt met het gereedmaken van de ballon en klimt tot een hoogte van 800 meter waar de temperatuur zo’n -20 tot -30 graden is. Er heerst – op het gebruik van de branders na – een absolute stilte. Kosten voor volwassenen is € 179 en voor jongeren to 18 jaar € 125. Luchtvaartmaatschappij Finnair vliegt via Helsinki naar Levi.
Nadere informatie en reserveringen op www.hot-air-balloon-adventure.com.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.