>Boekpresentatie bij China-expositie

>Tijdens het grote openingsweekend van de tentoonstelling ‘De Qi van China’ in het Tropenmuseum is het boek De parel en de draak gepresenteerd. De parel en de draak is een boek vol foto’s, bewegende plaatjes en persoonlijke verhalen voor iedereen die China beter wil leren kennen. Een boek vol Chinese levenskracht over een land in beweging, volgens de makers ‘een volwassen kinderboek voor alle leeftijden’. De parel en de draak is geen sprookjesboek. De verhalen berusten op ontmoetingen van de auteurs in China. Weinig is verzonnen. De verhalen van Boer Yang, Bingbo Li en de parkourrenners Chao, Wang en Lei zijn op hun lijf geschreven.
De boekpersonages uit de terracotta werkplaats en uit de paraplufabriek, Spiderman, de glazenwasser, de jongen die een draak onder de modder te koop aanbiedt, de zakenman, het schoolmeisje en de manager van het restaurant zijn samengesteld uit verschillende ontmoetingen. In het boek staat ook hoe je tot tien telt in het Chinees in woord, gebaar en schrift. Je vindt er het karakter dat bij je Chinese geboortejaar hoort, het recept van drakenschubben en hoe je ooggymastiek doet. Het boek eindigt bij het Olympisch Stadion het Vogelnest dat een hemelse nieuwe bestemming krijgt.
Auteurs Liesbet Ruben en Babette van Ogtrop zijn medewerkers van Tropenmuseum Junior. Eerdere boeken van hun hand wonnen diverse prijzen, zoals de Zilveren Griffel en Best Verzorgd Boek voor Mario ♥ Olympia, of De Glazen Globe voor Kofi een koningskind.
De parel en de draak, door Liesbet Ruben en Babette van Ogtrop, Vormgeving Thonik, Amsterdam. ISBN 978 90 6832 789 2, 160 pagina’s. Paperback met moving images inlegvel, 200 full colour illustraties, 16 x 21 cm, Prijs € 12,50

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.