>Eco-hotels bloeien overal op

>Groen, bio en ecologisch verantwoord zijn is een belangrijke trend, die niet alleen door toeristen maar ook door touristische accomodatie services in Europa wordt omarmt. Toeristen gaan meestal naar een eco-hotel vanwege de locatie, vaak in of direct bij een natuurgebied.
In Italië speelt men het meest actief in op deze trend, maar ook in Frankrijk, Duitsland en Denemarken is er veel ontwikkeling. De organisatie Bio-Hotels bijvoorbeeld, een verband van eco-hotels in Europa, heeft veel aangesloten hotels die zich bevinden in Duitstalige gebieden. In Een eco-hotel is echter niet immer weelderige luxe in een groen paradijs. „ Alhoewel de gastronomie zeer geloofd wordt, blinken deze hotels namelijk niet direct uit qua luxe of algemene kwaliteit. Dit komt waarschijnlijk omdat het voornamelijk kleine landhotelletjes zijn, terwijl eerder de grotere wellness resorts verwacht worden zoals in Duitsland. Eco-hotels in Duitstalige gebieden zoals het Zwarte Woud, Tirol en Kellerwald-Edersee scoren daarom op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid veel hoger“, aldus bleek uit een intern onderzoek onder gebruikers en in beoordelingen bij HolidayCheck.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.