>Emmen in Chinese sfeer

>>Emmen in Chinese sfeer 13

Op verschillende locaties te midden van dierenverblijven in Dierenpark Emmen staan steeds  meer kleurrijke resultaten van noeste Chinese arbeid te pronken. De zeldzame reuzenpanda ‘YangYo’ heeft namelijk gezelschap gekregen van immense zwanen en een reusachtige draak van 6 meter hoog en 100 meter lang. De spectaculaire lichtsculpturen zorgen nu al voor een ware gedaantewisseling van het park en trekken de nodige aandacht van de  huidige dierenparkbezoekers. De sculpturen zijn het resultaat van de creatieve inspanningen van 44 Chinezen en vormen het onbetwiste hoogtepunt van het nog nooit in Europa vertoonde lichtspektakel China festival of Lights.
Niet alleen de parkbezoekers, maar ook de dieren kijken soms hun ogen uit bij de bouw van de grote bouwwerken van tijgers, pauwen en olifanten. Zo keken de neushoorns tijdens het opdraven van hun Afrikasavanne verbaasd op toen ze plotseling oog in oog stonden met  de absolute blikvanger van China Festival of Lights. De enorme draak is hét pronkstuk die symbool staat voor voorspoed en geluk. De lengte van een volwassen mens verbleekt bij de proporties van dit mythische wezen.
Vanaf dinsdag 10 november stelt Dierenpark Emmen haar deuren open van 16.00 t/m 22.00 uur. Het bijzondere lichtspektakel ‘China Festival of Lights’ is dan toegankelijk voor publiek.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.