>Expositie over Oman

>Prinses Máxima is donderdagavond 15 oktober in de Nieuwe Kerk te Amsterdam aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Oman. De tentoonstelling maakt met ongeveer 300 objecten uit museale collecties in Oman de geschiedenis en de bijzondere culturele tradities van het land zichtbaar. De tentoonstelling is ingedeeld in verschillende thema’s: de vroegste beschaving (archeologische objecten als vaasjes, kommen en sieraden); religie (zeventiende-eeuwse korans met geometrische en florale patronen); de handel en de zeevaart (oude kaarten); contacten met Europa (er waren Portugese, Engelse en Nederlandse vestigingsplaatsen in Oman); en het negentiende-eeuwse hofleven van de nog steeds regerende Al Bu Said-sultansfamilie (privémeubels, kleding en sieraden). Oman sluit aan op de eerdere tentoonstellingen van De Nieuwe Kerk over landen en culturen, zoals Afghanistan, Marokko, Istanbul en Mexico. De Prins en de Prinses brachten van 15 tot 20 januari 2009 een officieel bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.