>Fietsknooppunten bijna in hele land

>De afgelopen jaren is in Nederland in een hoog tempo een groot aantal regionale fietsnetwerken (knooppuntnetwerken) ontwikkeld. Naar verwachting zal eind 2010 sprake zijn van een lands­dekkend aanbod. De netwerken voorzien in een grote behoefte – met name voor dagtochten worden ze massaal gebruikt. Het Fietsplatform, koepelorganisatie voor het recreatieve fietsen, sprak tijdens een werkbijeenkomst met zo’n veertig betrokkenen – provincies, regio’s en uitvoeringsorganisaties – over de nazorg en promotie van de netwerken. Met name de onderlinge afstemming van netwerken als ook het onderhoud van de bewegwijzering kunnen nog worden verbeterd. Ook is er behoefte aan een centraal meldpunt voor klachten en opmerkingen.

De uitvoering van de (ruim 40!) netwerken is in de basis in nagenoeg alle regio’s gelijk: de kenmerkende bewegwijzering verwijst telkens naar genummerde knooppunten. Deze uniformiteit is door het Fietsplatform vanuit zijn landelijke optiek ook altijd bepleit. De onderlinge aansluiting van de regionale netwerken kan echter op verschillende plekken worden verbeterd – de fietser wil probleemloos van regio naar regio kunnen fietsen. Zowel de tracering als de bewegwijzering en informatiepanelen dient hierop nagekeken te worden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.