>Herfstvakantie in Muiderslot

>Tijdens de herfstvakantie, van 17 oktober tot en met 1 november zijn er op alle werkdagen ’s middags vanaf 13.00 uur kinderrondleidingen op het Muiderslot. Bovendien krijgen alle kinderen een poster van het kasteel. Op 18 en op 22 oktober zijn er workshops Wiebelhoofden maken in de kazemat. Eerst kijken kinderen naar portretten van misschien wel de beroemdste bewoner van het Muiderslot, P.C.Hooft, en dan gaan ze aan de slag met wascokrijt en een kunststof plaatje. Hierop tekenen ze hun eigen portret in 17e eeuwse stijl. Dat wordt uitgeknipt en op een dun, flexibel stokje gezet en vervolgens kijken ze in de ogen van hun eigen 17e eeuwse dubbelganger. Foto’s van de Wiebelhoofden worden in de Muiderwiebelhoofdenkring op de website van het Muiderslot gezet.
Naar aanleiding van de week van de geschiedenis ( 17 okt – 25 okt) met het thema Oorlog en Vrede is er op de overloop van het kasteel een kleine tentoonstelling van acht foto’s te zien over het Muiderslot in de oorlogsjaren 1939-1940. Aan de hand van de memoires van de slotbewaarder,die nu voor het eerst aan het publiek getoond worden, kan de bezoeker zich een levendige voorstelling maken van de problemen die de oorlog voor het kasteel met zich meebracht. Het Muiderslot is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend. Vanaf 1 november is het kasteel alleen tijdens de weekeinden geopend. www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.