>Kerstmarkten in heel Finland

>De kerstmarkten in Finland staan bekend als de St Thomas markten. Traditie wil dat Kerst op 21 december in alle Finse huizen arriveert. Twee populaire Kerstmarkten: de grootste Kerstmarkt vind je aan de Esplanade in Helsinki van 7 december tot en met 20 december met ruim 150 stalletjes die hun waren verkopen. Ieder weekend komt de Kerstman een bezoek aan de markt brengen. Een andere markt van formaat is die in de stad Turku in het zuidwesten van Finland: de vier weekenden voorafgaande aan Kerst stallen de verkooplieden hun waren uit op het centrale plein The Old Great Square.
Een ander Middeleeuwse traditie dat veel volk op het been brengt is de jaarlijkse ‘vredeswens’ op het stadsplein van Turku op 12.00 uur ’s middags. Het vindt plaats sinds 1320. Duizenden mensen verzamelen zich op het stadsplein om de kerstboodschap aan te horen. Bent u 13 december in Helsinki, dan zult u ongetwijfeld een grote optocht door de stad zien. Dit is St. Lucia’s Day – op het plein van de kathedraal van Helsinki wordt om 5 uur ’s middags een jonge vrouw in een wit gewaad gekroond met een hoofddeksel van takken en kaarsen. Daarna volgt een processie door de stad. Deze traditie stamt van de heilige St Lucia, die tijdens de vervolging van Christenen in 304 AD in Syracuse in Sicilië gedood werd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.