>Kunstmaand op Ameland

>

In november vindt de dertiende Kunstmaand Ameland plaats, dit jaar onder de titel ‘De Dertiende Druk’ en geheel in het teken van de grafische kunst. Op dit eiland wordt op zo’n 35 locaties, waaronder kerken, hotels en in het landschap zelf, kunst geëxposeerd van ongeveer 70 nationale en internationale kunstenaars. Deze eilandbrede expositie is een cultureel hoogtepunt, dat de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een kunstevenement met uitstraling in heel Nederland.
Ameland is vooral door zijn bijzondere lichtval en landschap al jarenlang een zeer geliefde verblijfplaats voor kunstenaars. Sinds 1995 staat de maand november op Ameland in het teken van kunst. Over het hele eiland exposeren dan kunstenaars uit binnen- en buitenland op dertig locaties hun schilderijen, keramiek, foto’s, beeldhouwwerk, texielkunst, keramiek en video-art. Het gezelschap kunstenaars komt deze dertiende editie van de Kunstmaand uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland. In de vier dorpen op Ameland, Hollum, Nes, Buren en Ballum, zijn exposities in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes van hotels, appartementencomplexen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, het gemeentehuis, galaries en natuurlijk in het prachtige landschap zelf. www.kunstmaandameland.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.