>Ladiladilo! Kuren met rode wijn

>Dat met name rode wijn een heilzame en gezonde werking heeft is al langer bekend, maar dat er nu ook met druivenpitten heuse wellness behandelingen worden uitgevoerd is minder bekend. Het geheim van de druivenpit heet in vakjargon oligomere proanthocyanidinen oftwel OPC – een krachtige antioxidant. ‘Druivenpitten zijn krachtige antioxidanten en beschermen het lichaam tegen vroegtijdige veroudering en allerlei andere kwalen,’ aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland. Daarom hebben een aantal kuurhotels aangesloten bij de keten Wellness-Hotels Deutschland nu ook wijntherapieën opgenomen in hun wellness arrangementen. Niet alleen om te drinken maar ook voor uitwendig gebruik. Denk daarbij aan lichaamsscrubs, peelings, massageolie en wijnbaden. Hotels die vinotherapie behandelingen aanbieden zijn onder meer het Wellness & Vitalhotel Mangler in Todnauberg in het Zwarte Woud, hotel BollAnt’s im Park in Bad Sobernheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en het Parkhotel Bayersoien am See nabij Munchen. Nadere info op www.w-h-d.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.