>Letterlaboratorium voor kinderen

>Op 18 oktober opent het Graphic Design Museum in Breda de expositie Letterlab voor het publiek. In deze spannende doe-tentoonstelling ontdekken kinderen wat typografie is en wat je er allemaal mee kan doen. Waarom zijn er zoveel verschillende lettertypes? En bestaat er een relatie tussen het geluid van een letter en haar vorm? Zodra zij het lab binnenstappen, ondervinden kinderen dat letters meer zijn dan middelen om mee te schrijven. Letters zijn vormen, letters zijn klanken, letters hebben betekenis en letters hebben een functie in een compositie. In het Graphic Design Museum onderzoeken kinderen de letter. In een donkere steeg laten zij hun handtekening achter met een neonspuitbus, ze gaan on stage in het lettertheater, ze bouwen zelf letters en ontdekken dat composities samenstellen voor een drukpers heel wat anders is dan ontwerpen met een computer. Letterlab is te bezoeken tot 5 september 2010.
Het Graphic Design Museum in Breda is het eerste museum in de hele wereld over grafische vormgeving. Grafische vormgeving zie je overal om je heen. Bijvoorbeeld op een website, in de krant en op een melkpak. Vormgevers gebruiken letters en beelden om mensen iets te vertellen.
Van 18 oktober tot en met 1 november organiseert het Graphic Design Museum twee keer per dag de workshop Design your own friend voor kinderen van 4 tot 13 jaar. In computergames ontwerpen veel kinderen hun eigen avatar (speler). Nu gaan ze aan het werk op textiel. Met vilt, stiften, stickers en kralen creëren ze hun eigen maatje.
Meld je wel even van tevoren aan voor de workshop, dan weet je zeker dat je mee kunt doen. Aanmelden kan via onze website of een mailtje naar petra@graphicdesignmuseum.com. De prijs van de workshops is bij de entree van het museum inbegrepen.
Het Graphic Design Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
De workshops vinden tijdens de herfstvakantie (van 18 oktober tot en met 1 november) elke dag plaats van 11:30 tot 13:00 uur en van 14:30 tot 16:00 uur. Op dinsdag 20 oktober zijn er geen workshops. Op maandagen is het museum, ook tijdens de herfstvakantie, gesloten.
Graphic Design Museum Boschstraat 22, Breda, www.graphicdesignmuseum.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.