>Middeleeuwse attractie in Noorwegen

>Op vrijdag 20 november krijgt Noorwegen er een belangrijke attractie bij. Het is Stiklestadir bij Stiklestad in de provincie Nord-Trøndelag (Midden-Noorwegen), waar het hele jaar door tal van activiteiten worden georganiseerd die een relatie hebben met een van de grootste en meest dramatische veldslagen uit de geschiedenis van het land. Tijdens de Slag bij Stiklestad op 29 juli 1030 werd koning Olav de Heilige door een leger van opstandige boeren gedood. Rond de plaats van de veldslag wordt elk jaar een groots historisch openluchtspel opgevoerd. In het Stiklestad Kultursenter zijn bijzonderheden over de slag te vinden. Het nieuwe centrum Stiklestadir zal naast activiteiten o.a. ook historische banketten aanbieden. Meer bijzonderheden: Stiklestad

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.