>Minder bezoekers kampeerbeurs

>Volop business en de kampeerauto springt eruit. Dat is de kernachtige samenvatting van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2009, die tot en met 21 oktober plaatsvond in Jaarbeurs Utrecht. Onderzoek van beursorganisatie VNU Exhibitions toont aan dat evenals vorig jaar 40% van de bezoekers van plan is om binnen een jaar een kampeermiddel te kopen. Opvallend zijn de toegenomen aankoopplannen voor een kampeerauto: een stijging van 13% naar 16%.
De beurs trok de belangstelling van 42.668 bezoekers. In 2008 waren dat er 48.396. Dit lagere aantal had echter nauwelijks invloed op het zakelijke resultaat van de beurs en de exposanten waren in grote meerderheid tevreden over de nieuwe contacten die ze hebben opgedaan en het aantal vervolgafspraken. De bezoekers waren goed voorbereid en kwamen met gerichte vragen.

Patrick van der Burgh van Eriba-Hymer Nederland en Carado: ,,De mensen weten waar ze voor komen en vergelijken uitgebreid de diverse modellen. Via het internet is veel voorwerk gedaan. Het is niet zo dat wij over de hoofden lopen, maar wij merken dat de kwaliteit van de bezoekers erg goed is en daar gaat het uiteindelijk om. De verkopen bewijzen dat. Die liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar’’.

Thea van Dalsem van Kip Nederland: ,,De meeste bezoekers zijn optimaal voorbereid. Je merkt dat ze ons volgen via de site en onze dealers. Sommige mensen komen een dagje terug op de beurs om verder te praten of denken thuis nog even na voor ze naar de dealer gaan om de koop rond te maken. Met de verkopen lopen wij in de pas met 2008’’.

Voor gezinnen met kinderen was de ‘Familieroute’ samengesteld met speciaal aanbod. De speciale ‘mannencamper’, een over de top proefmodel, trok veel aandacht van tv-omroepen, o.a. RTL Boulevard, Hart van Nederland en RTV Utrecht. De bezoekers van de beurs vormden de jury voor de verkiezing van de kampeerauto van het jaar en kozen de Hymer B 614 SL Star Edition als winnaar. Deze verkiezing is een initiatief van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club. De beursdata van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011 zijn van 21 tot en met 27 oktober. www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.