>Redding uit Amsterdamse gletsjer…

>Op zondag 1 november zorgt een officiële berggids uit Oostenrijk in de hal van het Lloyd Hotel in Amsterdam voor een spectaculaire reddingsactie . Hij zal vanuit de nok van de 20 meter hoge lobby laten zien hoe je een slachtoffer redt dat in een diepe gletsjerspleet is gevallen. De demonstratie is onderdeel van de jaarlijkse open dag van de Skitoerencommisssie. Een samenwerking van de Nederlandse Ski Vereniging en de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging.

Toerskiën is een razend populaire bergsport, waarvoor de belangstelling in Nederland sterk toeneemt. Toerskiërs beklimmen bergen op plaatsen waar geen skiliften zijn. Beoefenaren noemen het een onvergetelijke ervaring om te skiën op plaatsen waar nooit eerder iemand zijn sporen achterliet.

Aan toerskiën zijn risico’s verbonden. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen kunnen deze risico’s blessures, of in het uiterste geval de dood tot gevolg hebben. Veiligheid staat daarom voorop. De tochten van de Skitoerencommisssie worden dan ook georganiseerd met officiële berggidsen uit de verschillende Alpenlanden. Op de open dag wordt het nieuwe Skitoerenprogramma 2010 gepresenteerd aan de hand van stafkaarten, fotoboeken en reisverslagen. Bezoekers kunnen zo een beeld vormen van alle onderdelen in het nieuwe programma. Ook zijn er officiële gidsen aanwezig en er is een markt van buitensportzaken met materialen, kleding en accessoires.

De dag begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De demonstratie begint om 14.00 uur. Het adres: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam. Voor meer informatie zie: www.skitoeren.nl of bel met het secretariaat van Skitoeren, 070-3101145.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.