>Speuren in de duisternis

>Door de donkere bossen klinkt het spookachtige geluid van de bosuil. Op de heide zijn net de contouren van jeneverbesstruiken en een oude eik te onderscheiden en oneindig veel sterren staan te schitteren aan de hemel; de nacht is gevallen! Op woensdagavond 21 oktober zal een boswachter van Natuurmonumenten deelnemers meenemen op een tocht door het Holtingerveld. Onderweg komen ze vast en zeker voor verrassingen te staan.
Deze excursie staat in het teken van de nacht. Het is een onderdeel van de Week van de duisternis. Veel organisaties, waaronder Natuurmonumenten, organiseren deze week een activiteit met het gelijknamige thema. Wordt het nog echt donker in Nederland? Is het nog ergens echt stil? Wat zijn de effecten van lichtvervuiling op mens en natuur?
De wandeling zal ongeveer twee uur duren en bij aanmelding worden de vertrekplaats en vertrektijd meegedeeld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 te Ruinen of via telefoonnummer 0522-472951. De kosten bedragen 4 euro voor leden (2 euro voor kinderen) van Natuurmonumenten en 7 euro voor niet-leden (kinderen 4 euro) Neem vooral goed schoeisel en warme kleding mee maar de hond en de zaklampen mogen thuisblijven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.