>Twee kilometer overdekte Langlaufspaß

>

Wintersportfans hoeven niet meer te wachten tot de winter daadwerkelijk inzet. In de pas geopende DKB-Skisport-Halle in het Thüringse stadje Oberhof staat een sneeuwlaag van wel 25 cm dik het hele jaar door garant voor een unieke indoor langlaufervaring.
Met meer dan 200 kilometer loipes stond Thüringen al langer bekend als langlaufparadijs. Dankzij de opening van de  Skihalle kunnen liefhebbers hun sport nu het hele jaar beoefenen.

Met de kwaliteit van de sneeuw en van de twee kilometer loipes zit het wel goed: de faciliteiten richten zich op topsporters. Professionals vinden hier een ideale trainingsomgeving en zelfs Olympische medaillewinnaars oefenen er graag op de loipes.

Maar ook vrijetijdswintersporters en toeristen zijn 365 dagen per jaar welkom om hun krachten met de toppers te meten op de westlus van 1240 meter, de noordoostlus van 400 meter of de Schnellkraftrunde van 300 meter. Vooral de laatste vormt met een stijgingspercentage van wel 12 procent een pittige uitdaging.
Wie nog niet helemaal overtuigd is van zijn vaardigheden op de langlauflatten, kan een uurtje les nemen. De toegang bedraagt € 14 voor een uur; een dagkaart kost € 35.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.