>Uitjes top 10

>Nederlanders zijn gek op sprookjes en blote benen. Dat blijkt uit de Nationale Uitjestest 2009. In de top 10 staan Sprookjeswonderland, Toverland en De Efteling. Verder zijn er topposities voor strand Texel en Kuuroord Elysium. Ook uitjes waar gezelligheid een belangrijke rol speelt, scoren uitermate hoog: Oerol is – net als vorig jaar – de onbetwiste nummer 1, Pinkpop staat op plaats 5 in de favoriete uitjesranglijst. Via eropuit.nl, een initiatief van NS, kon iedereen van jong tot oud zich uitspreken over het leukste dagje uit van Nederland. In totaal deden bijna 50.000 Nederlanders mee aan de Nationale Uitjestest.
De top 10 van de Nationale Uitjestest 2009:
1 Oerol
2 Sprookjeswonderland
3 Strand Texel
4 Kuuroord Elysium
5 Pinkpop
6 Toverland
7 Drouwenerzand Attractiepark
8 Nederlands Openluchtmuseum
9 Science Center NEMO
10 De Efteling
Aan de eerste Nationale Uitjestest, in 2008, deden ruim 40.000 Nederlanders mee. Dit jaar steeg dit aantal naar 49.541 dagjesmensen. Zij beoordeelden allerlei uitjes op alle denkbare criteria. Van de prijs van een pilsje en de kwaliteit van koffie, appelgebak en pannenkoeken tot de hygiëne op toiletten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.