>Wandelplezier tussen Bouillon en Bertrix

>Het versterkte kasteel van Bouillon is bij de meeste toeristen wel bekend. Een hernieuwd bezoek aan het fort kan echter geen kwaad want sinds vorig jaar is er dagelijks een roofvogelshow en met ingang van dit jaar is er ook een nieuwe permanente expositie over schrijfkunst te zien van de middeleeuwse veer tot de huidige ‘pc-muis’. Buiten Bouillon is ook van alles te zien en te beleven. Hoogtepunten zijn de vallei van de Semois, de leisteengroeve van Bertrix, en de talloze bewegwijzerde routes voor wandelaar en mountainbiker door bos, platteland en dorpjes. En niet te vergeten de culinaire rijkdom van de Belgische Ardennen.
De vallei van de Semois aan de oostkant van Bouillon is eigenlijk veel minder bekend dan de vallei aan de westkant met het beroemde ‘graf van de reus’. Die reus ontneemt figuurlijk gesproken een beetje het zicht op de lieflijke dorpjes Cugnon, Mortehan en Auby, gelegen aan de oostkant. Huizen in natuursteen, een kerktoren prikt erbovenuit, het geklasseerde kerkhof van Cugnon uit 1780, de leisteengroeve in Bertrix en heerlijke kronkelwegen waar je fietsend, wandelend of met de auto af en toe een andere auto of een tractor tegenkomt. Dat zo’n rustige streek zo dicht bij Nederland ligt.
Info: Maison du Tourisme du Pays de Bouillon, Quai des Saulx 12, B-6830 Bouillon, tel 0032-61-465211, www.bouillon-tourisme.be. Brochure Provincie Luxemburg is tegen porto- en administratiekosten beschikbaar bij het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Pb 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107 (0,45€ p/m), belgisch.verkeersbureau@wxs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.