>1 dag cursus skischansspringen

>

>1 dag cursus skischansspringen 9

Komende winter grijpen durfals en moedige amateurs hun kans op de nieuwe 15-meter skischans in Wörgl (Tirol). Vanaf 1 januari wordt iedere vrijdag een cursus skispringen voor beginners gegeven. Wie wel eens aan het ski-springen wil ruiken, heeft de keuze uit een proefcursus van 3 uur of een dag-cursus. Ervaring met schansspringen is niet nodig, iedereen met basis-ervaring in alpine-skiën kan aan de cursus deelnemen.
De prijs voor een proefcursus van 3 uur bedraagt 50 euro, voor een dagcursus betaal je 80 euro. De uitrusting is hierbij ingegrepen (ski’s, skischoenen en helm), evenals een verzekering, want je weet nooit….  Ervaren leraren in het ski-springen bereiden de deelnemers voor op hun sprong, trainen de basisbeginselen en dan kan het springen daadwerkelijk beginnen. Dat betekent een aanloop, goed vaart maken, van de schanstafel loskomen en met een mooie V-positie zo ver mogelijk springen. Om deze moedige actie ook bij het thuisfront te bewijzen, krijgt iedere deelnemer een foto-cd mee.
Wie liever lager bij de grond blijft, kan in het Biathloncentrum Erpfendorp terecht voor een proefcursus Biathlon. Elke donderdag is het trainingscentrum geopend voor beginners. Alles draait om conditie, concentratie, snelheid en trefzekerheid. Een korte proefles duurt 90 minuten en kost 10 euro per persoon.
www.kitzalps.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.