>Aah, een neushoornjong

>

De neushoorn die afgelopen zaterdag is geboren in Safaripark Beekse Bergen maakt het erg goed. Het jonge kalf heeft de naam Zahra gekregen en is inmiddels samen met moeder Dounia te zien, in het voor bezoekers toegankelijke neushoornverblijf langs de wandelroute in het park. ‘Zahra’ betekent in het Afrikaans briljant of schitterend, volgens de verzorgers een passende verwoording voor de eerste indruk die bezoekers krijgen als ze het jonge dier zien. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het safaripark dat een neushoorn die zelf in dit park werd geboren, heeft gezorgd voor nageslacht. De ‘kleine’ Zahra verschuilt zich nog wel graag achter haar moeder, maar begint langzaam te wennen aan haar status van ‘publiekslieveling’. Ook in de rest van de neushoorngroep wordt de jongste telg goed ontvangen. Zahra is de kleindochter van de in april overleden neushoorn Nel. De verzorgers zijn er van overtuigd dat Zahra een waardige opvolger wordt van haar oma en net zo geliefd zal worden bij de bezoekers van het safaripark. www.beeksebergen.nl

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.