>Crisis? Meer mensen op vakantie

>De economische crisis heeft niet tot minder vakanties geleid. Dat is de conclusie die het Continu Vakantie Onderzoek trekt naar aanleiding van de voorlopige jaarcijfers over 2009. In 2009 werden ruim een half miljoen meer vakanties doorgebracht in eigen land dan in het jaar ervoor. Het aantal vakanties naar het buitenland nam wel af met circa 150.000.
Het binnenlands toerisme groeide afgelopen jaar met 3%. De stijging op de Veluwe viel twee keer zo hoog uit. Met ruim 120.000 extra vakanties ten opzichte van 2008 bedroeg de groei op de Veluwe ruim 6%. Met ruim 2 miljoen vakanties staat de Veluwe op een 2e plek achter de gezamenlijke Noordzeebadplaatsen en voor Brabant en Limburg. Jaarlijks brengen meer Nederlanders hun vakantie door op de Veluwe dan in Spanje, Oostenrijk of Italië.
Het mooie weer en de gunstige spreiding van feestdagen en vakanties zorgden in heel Nederland voor een groei van het aantal korte vakanties en vaste standplaatsvakanties. Dat de groei op de Veluwe groter is dan in de rest van Nederland kan volgens het Veluws Bureau voor Toerisme mede verklaard worden uit een intensieve imagocampagne die het bureau voert. Zo wordt er volop aandacht besteed aan cultuur-historisch erfgoed op de Veluwe, aan Veluwse streekproducten en is geïnvesteerd in digitalisering van de informatievoorzieningen, onder andere via narrow-castingnetwerken (‘digitaal Veluwe-kanaal’), toeristische informatiezuilen en diverse websites.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.