>Deze winter uitwaaien op Guernsey

>

 Met de mooiste winterwandelingen is het Kanaaleiland Guernsey een heerlijk toevluchtsoord om te onthaasten en te ontsnappen aan de winterblues. Geen warme winterzon op het nabije Guernsey, maar het klimaat is zeer mild. Allerlei tropische planten en vruchten gedijen hier en sneeuw is een alles ontregelende zeldzaamheid. Om heerlijk uit te waaien en bij te komen van de overvloedige en vaak ook stressvolle feestdagen is dit dé bestemming.  Probeer de ‘Ruettes Tranquilles’ in het binnenland, de benaming zegt het al: rustige wegen waar auto’s niet harder mogen dan nog geen 30 km p/u en wandelaars en fietsers voorrang hebben.
De noord- en westkust staan bekend om de wandelpaden met prachtige vergezichten over baaien en uitestrekte zandstranden. Meer uitdaging bieden de klifpaden aan de zuidkust. Panoramische kliffen en uitzichten op de eilanden Herm, Sark, Brecquou en Jethou. Dit is het landschap dat Renoir inspireerde tot zijn mooiste stukken. Op Guernsey’s meest westelijke punt wordt Guernsey van Lihou island door hoogtij gescheiden. De getijverschillen van de Kanaaleilanden behoren tot de extreemste ter wereld. Bij laag water verschijnt Guernsey’s eigen ‘Yellow Brick Road’ naar het eiland waar een ruïne van een 12de-eeuws Benedictijner klooster staat.
Ook in de winter is Guernsey dan ook een heerlijke bestemming om uit te waaien en te ontstressen. Een verrassende bestemming ook vanwege het milde klimaat en de bijzondere Frans/Engelse sfeer. Er zijn in de winter geen directe vluchten, maar er zijn diverse verbindingen via Londen Gatwick en Southampton. Bijkomend voordeel: in de winter hebben bijna alle hotels zeer aantrekkelijke tarieven. Algemene informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.