>Leer manga strips tekenen

>Voor stripkenners is het een bekend begrip: manga, de razend populaire strips uit Japan. Nederlandse fans hoeven niet naar Japan af te reizen om omringd te zijn met de getekende plaatjes. Tijdens de Manga-dag op zaterdag 14 november in Het Nederlands Stripmuseum Groningen komt de belangrijkste mangatekenaar Tezuka aan bod, maar kunnen creatieve bezoekers ook zelf een manga-strip verzinnen en tekenen.

Stripboeken zijn over de hele wereld populair. Met name de Japanners zijn met hun schoolboeken in de vorm van strips en stripautomaten langs de kant van de weg echte stripfans. Bijna de helft van alle boeken die in Japan worden verkocht zijn strips: manga genaamd in de Japanse taal. De passie voor manga is inmiddels overgewaaid van het Aziatische land naar Nederland en daarom kunnen liefhebbers hiervan hun hart meer dan ophalen in Het Nederlands Stripmuseum Groningen.

In Japan zijn ontelbare mangakas (striptekenaars) werkzaam, maar ook in het kleine Nederland zijn ze te vinden. Twee daarvan, Marthe Jonkers en Ward Linthout, komen naar het stripmuseum (Westerhaven 71, Groningen) om te vertellen over hun ervaringen op de manga-academy in Japan. Voor wie volledig in mangastijl wil komen wordt een Cosplay-wedstrijd georganiseerd, waarbij bezoekers zich verkleden als hun favoriete mangafiguur. De meest originele vertoning wordt, tijdens de finale om 15.30 uur, beloond met een prijs. Kijk voor meer informatie en het dagprogramma, dat van 10.00 tot 17.00 uur duurt, op www.stripmuseum.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.