>Minister stuurt geluk de wereld in

>Op 16 november mogen de organisatoren van China Festival of Lights in Dierenpark Emmen zich verheugen op de komst van de minister van Economische Zaken en de Chinese ambassadeur. Voor de allereerste keer vindt het traditionele lichtfeest, dat door heel China als nieuwjaarsfeest wordt gevierd, in Europa plaats. Het lichtfestival staat in de traditionele Chinese cultuur voor geluk en voorspoed, gesymboliseerd door de draak.
Vierenveertig kunstenaars zijn vanuit China naar Emmen gereisd. Acht weken lang hebben zij gewerkt aan tweeëndertig lichtsculpturen. Hierbij hebben ze zich laten inspireren door de gebruikelijke traditionele nieuwjaarsfeesten maar ook door dieren en presentaties in het park. Het festival heeft hierdoor een geheel uniek karakter gekregen. Dat deze sculpturen door echte professionals zijn gebouwd, is gewaarborgd. Alle kunstenaars zijn uitgezonden door de Wushi Festival Lantern Company. Een directielid van dit familiebedrijf is de – door de Chinese regering aangestelde – beheerder van niet-materieel cultureel erfgoed. Minister van der Hoeven zal samen met de ambassadeur Zhang Jun de officiële openingsceremonie op geheel Chinese traditionele wijze verrichten. Hiervoor worden speciale linten en bloemen gemaakt die tijdens de handeling gebruikt zullen worden. Geheel in het teken van het festival zal zo hopelijk ook geluk en voorspoed Europa intrekken; een mooi lichtpuntje in een economisch donkere periode.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.