>Ontmoet de kerstman in Finland

>Volgens een legende woont de kerstman – in het Fins noemen ze hem Joulupukki – in de Korvatunturi Fell – een heuvel in Noord Lapland aan de grens met Rusland. Traditie wil dat deze heuvel de vorm heeft van een oor – het oor waarmee de Kerstman de wensen hoort van alle kinderen over de hele wereld. Maar je hoeft niet naar dit onherbergzame gebied om hem te ontmoeten. Iedere dag van het jaar kun je hem persoonlijk ontmoeten in zijn eigen dorp dat op de poolcirkel ligt nabij de stad Rovaniemi. Het Santa Claus Village is een paradijs voor kinderen en natuurlijk extra bijzonder in de koude met sneeuw bedekte wintermaanden. Hoogtepunten zijn onder meer een bezoek aan het postkantoor in het dorp waar je een brief of ansichtkaart kunt versturen met een unieke poststempel. Jaarlijks ontvangt de Kerstman hier nog zo’n 600.000 brieven uit de hele wereld. Wil je zelf een brief schrijven: het adres is Santa Claus, Santa Claus Village, FIN-96930 Arctic Circle, Finland. Maar de meest onvergetelijke herinnering is de Kerstman zelf in zijn eigen kantoor te ontmoeten. Toegang tot het park is gratis. Nadere informatie over het dorp op www.santaclausvillage.info

Een andere spectaculaire attractie voor kinderen in Rovaniemi is het SantaPark attractiepark. Na een ondergrondse tocht van zo’n 200 meter kom je uit in een grot; je kunt je eigen pepernoten versieren en bakken, in de Elfen school elfentrucjes leren, kerstversieringen maken, ijssculpturen bekijken, een rondrit op een slede maken, een show bezoeken of op de foto met de Kerstman zelf. In het winterseizoen is het park geopend van 28 november tot en met 10 januari. Nadere informatie op www.santapark.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.