>Slapen in een Portugees paleis

>AmbianceTravel, specialist in bijzondere hotels en reizen met karakter, introduceert voor 2010 een drietal nieuwe Pousadas in Portugal. Pousadas de Portugal is een keten van bijzondere staatshotels die veelal gevestigd zijn in kastelen, kloosters en paleizen. Nadat de keten in het verleden ook een aantal nieuwgebouwde hotels in gebruik nam, is intussen weer teruggekeerd naar het principe dat alleen hotels in historische gebouwen worden gevestigd.

Begin deze maand is de nieuwe Pousada do Freixa in Porto geopend, een geclassificeerd Nationaal Monument dat gevestigd is in een oud paleis uit 1742. Dit bijzondere hotel met eigen binnen- en buitenzwembad ligt direct aan de Douro rivier en heeft een eigen aanlegsteiger waardoor gasten Porto per boot kunnen verkennen. Porto is een belangrijke aanwinst, omdat het hotelaanbod in Porto tot nu toe redelijk eenzijdig was en er weinig ambiancehotels te vinden waren. Eerder in 2009 is een oud ziekenhuis uit 1842 in Viseu omgevormd tot een Pousada. Dit is de eerste Pousada met een verwarmd binnenzwembad en diverse spa faciliteiten zoals een sauna, Turks stoombad en massageruimtes. Begin dit jaar werd aan de Algarve een nieuwe Pousada in Estói geopend. Het bijzondere, luxueuze staatshotel is gevestigd in een oud paleis welke oorspronkelijk eigendom was van de graaf van Estói.
Zo boekt u bij AmbianceTravel al een originele citytrip naar Porto met verblijf in de nieuwe Pousada do Freixo vanaf € 415,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Deze citytrip is inclusief 2 overnachtingen en retourvlucht Amsterdam – Porto. www.ambiancetravel.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.