>Slapen tussen oude druivenrassen

>De silvaner, de koningin onder de witte wijnen, viert dit jaar haar 350e verjaardag. Een goede aanleiding voor een verblijf op een van de gastvrije wijnboerderijen in Franken. Wijnboeren in  Franken houden zich al eeuwen vol passie en toewijding bezig met het maken van eersteklas wijnen. De silvanerdruif is een van de populairste druiven in dit noordelijke deel van Beieren.
Zo ook bij  Weingut am Stein in Würzburg, waar wijnliefhebbers na een proeverij meteen kunnen blijven slapen in een modern gastenverblijf midden tussen de wijnranken. Overnachten in meer traditionele sfeer kan bijvoorbeeld op het wijngoed van  Wörners Schloss.
Van de 930 wijnhuizen die Franken kent, zijn er nog vele andere die overnachtingen en speciale (culinaire) arrangementen aanbieden. Wie de nodige wijntjes wil proeven kan dat met een gerust hart doen, want op een steenworp afstand wacht een comfortabel bed.
Ook een bezoekje aan een van de vele wijnfestivals in Franken is een aanrader. Van maart t/m november wijdt vrijwel elke plaats wel een feestweekend aan zijn wijnen. www.franken-weinland.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.