Sneeuwbol komt uit Oostenrijk

Je kent ze wel: even schudden en de sneeuw dwarrelt langzaam neer op een keur aan voorwerpen die in een glazen bol staan. Leuk of kitsch? De fabriek in Wenen die deze souvenirs maakt – ze worden in Oostenrijk ‘Schneekugeln ‘ genoemd – kan de vraag vaak niet aan. Het is een echt familiebedrijf. Grootvader Erwin Perzi I begon in 1990 met de vervaardiging van de glazen bollen. Hij was van huis uit instrumentenmaker en experimenteerde in dat jaar met zogeheten ‘Schusterlampen’ – een met water gevulde glazen bol waarin hij gruis en metaaldeeltjes stopte om de lichtsterkte te verhogen – de glazen sneeuwbol was geboren. Per jaar produceert de fabriek zo’n 200.000 stuks in alle maten en soorten en levert aan vele landen over de hele wereld. Meer lezen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.