Sneeuwbol komt uit Oostenrijk

Je kent ze wel: even schudden en de sneeuw dwarrelt langzaam neer op een keur aan voorwerpen die in een glazen bol staan. Leuk of kitsch? De fabriek in Wenen die deze souvenirs maakt – ze worden in Oostenrijk ‘Schneekugeln ‘ genoemd – kan de vraag vaak niet aan. Het is een echt familiebedrijf. Grootvader Erwin Perzi I begon in 1990 met de vervaardiging van de glazen bollen. Hij was van huis uit instrumentenmaker en experimenteerde in dat jaar met zogeheten ‘Schusterlampen’ – een met water gevulde glazen bol waarin hij gruis en metaaldeeltjes stopte om de lichtsterkte te verhogen – de glazen sneeuwbol was geboren. Per jaar produceert de fabriek zo’n 200.000 stuks in alle maten en soorten en levert aan vele landen over de hele wereld. Meer lezen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.