>Vliegende start Chinees feest

>Dinsdag 10 november is het zover… Dan start Dierenpark Emmen met China Festival of Lights. Om alle inwoners van o.a. Emmen, Zwolle, Assen, Groningen, Enschede en Leeuwarden in één klap duidelijk te maken dat Dierenpark Emmen het decor vormt van een betoverend lichtspektakel dat nog niet eerder in Europa is vertoond, wordt de opening groots en op bijzondere wijze bekendgemaakt.
Van tot en met 11 november vliegt hét onbetwiste symbool van dit festival, de reusachtige draak die voor voorspoed en geluk staat, gedurende twee uur per dag achter een vliegtuig. Dierenpark Emmen wil hiermee op een ludieke manier aandacht vragen voor dit culturele evenement.
De eenmotorige Cessna vertrekt om 15.30 uur vanaf de luchthaven in Hoogeveen en vliegt gedurende vijf dagen twee tot drie uur per dag boven o.a. Emmen, Zwolle, Assen, Groningen en Leeuwarden. Achter het vliegtuig hangt een groot zwart doek van 15,5 bij 6 meter waarop het pronkstuk van China Festival of Lights staat afgebeeld.
Zodra de draak een van de steden aanvliegt, rijdt er tegelijkertijd een busje rond met daarin een bluetooth-paal. Via de bluetooth-applicatie stuurt Dierenpark Emmen alle mensen die in een straal van twaalf meter rond het busje staan, een sms-bericht met een wens van voorspoed en geluk. De inwoners die de lucht goed in de gaten houden en het bericht opslaan, maken kans op een mooie attentie bij binnenkomst van dit indrukkende winterevenement ‘China Festival of Lights’. Met dit festival, dat geïnspireerd is op een oeroude traditie rond het Chinese Nieuwjaar, wil Dierenpark Emmen haar bezoekers iets bieden dat hun verwachtingen overtreft. Meer dan dertig immense kleurrijke lampionnen en lichtsculpturen zullen oprijzen temidden van de dierenverblijven.
Dierenpark Emmen heeft de ambitie om uit te groeien tot een belevingspark dat natuur en cultuur met elkaar laat versmelten. Het unieke China Festival of Lights is hiertoe de eerste aanzet en verdient mede daarom een opzienbarende introductie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.